2012. május 24., csütörtök

Szabadkai utazás

„A nyitott, tágas, szélesen elterülő, kedves, soknyelvű és sok kultúrát ötvöző Szabadka évszázadok óta befogad és útra bocsát, ad és elvesz, többet nyújt mint amennyit kér, megvendégel, örömmel fogadja vendégeit és szívesen vendégeskedik. Így élik meg, ilyennek látják és szeretik látogatói – a mindig kedves vendégei.” (www.visitsubotica.rs)

Lehet-e egy ilyen szeretetre méltó invitálásnak ellenállni? Reméljük, hogy nem, és Szabadka megismeréséhez most egy nagyon jó ajánlatunk is van. 
A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Somogy Megyei Szervezete egynapos szakmai kirándulást szervez a szép szecessziós városba, amelyre még pár napig lehet jelentkezni.

(A kép forrása: szabadkavaros.blog.hu)

A programban természetesen lesz könyvtárlátogatás, ahol vendéglátóink lesznek a Szabadkai Városi Könyvtár dolgozói, illetve városnézés is. Utóbbi célja a Városháza díszterme (Szerbia hét csodájának egyike) és a szabadkai múzeum egy szecessziós kiállítás megtekintésével.

(A kép forrása: uni-obuda.hu)

Szabadka mellett meglátogatjuk Palicsot, a közeli fürdővárost, ahol egy kiadós séta után a helyi fiókkönyvtárral is megismerkedünk.

(A kép forrása: mrm.rs)

A kirándulás részletes költségei és programja letölthetők a Somogy Megyei Szervezet honlapjáról, ugyanitt lehetőség van online jelentkezésre is.

A jelentkezési határidő május 27-ére módosult !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése