2012. május 4., péntek

„Nekem a Balaton…”

A hirtelen és korán jött kánikula már a nyári szabadság felé tereli gondolatainkat. S ha már nyár és ezzel együtt a Balaton, akkor hadd ajánljunk néhány színvonalas programot a siófoki könyvtár kínálatából a késő tavaszi-kora nyári időszakra:


Május 10-én (csütörtökön) 18.00 órától Csak a derű óráit számolom címmel Czigány György és Simon Erika könyvbemutatójára kerül sor a könyvtár előadótermében. A találkozón Czigány György 80 nyár című verseskötetét és Simon Erika  Zene, zene, zene című, Kocsis Zoltánról szóló interjúkötetét fogják bemutatni. Az esemény díszvendége Kocsis Zoltán lesz.  (Részletek ITT olvashatók.)

Május 17-én (csütörtökön) 18.00 órától szintén egy zenei témájú rendezvényre invitálják az olvasókat a siófoki városi könyvtárba. Csizmadia Mária Judit (a siófoki Művészeti Iskola zenetanára) Magyar zenetörténet fiatalokoknak a kezdetektől napjainkig című könyvét mutatják be, amely segít eligazodni a zenetörténet korszakaiban, bemutatja az egyes korszakok hangszereit, módszereit és kiváló zeneszerzőit.

A május a zenekedvelők havának tűnik a siófoki BRTK Könyvtárban, nem csoda hát, hogy rendezvények láttán egy dalszöveg jutott az eszünkbe… De ha már könyvbemutató, nem lehet elég korán felhívni a figyelmet   Hegyi Barbara Abraka Babra – Monológok a konyhámból című könyvének bemutatójára sem.
Június 4-én (hétfőn) 18.00 órakor a Jászai Mari-díjas színművésznővel Szűcs Anikó újságíró beszélget a siófoki városi könyvtárban.

A programokhoz jó szórakozást kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése