2012. március 27., kedd

Olvasásnépszerűsítés rövidfilmmel

Az „online premier” kifejezés akár körülírása is lehetne az új műfajnak, amely legutóbb az olvasásnépszerűsítés szolgálatába állt. Mi is ez?
 „A KönyvFilm könyv alapján készülő rövid filmes alkotás, melynek célja az olvasás népszerűsítése. A fülszöveghez hasonlóan a könyv tartalmát és hangulatvilágát idézi meg. Egy sűrített, szabadon értelmezett könyvadaptáció, amely kedvet csinál az olvasáshoz. A KönyvFilm terjedelmének és hangvételének köszönhetően az interneten és a közösségi médián keresztül könnyedén jut el a széles közönséghez.”
(A Prae.hu definícióját idéztük.)
A KönyvFilm mint az olvasásnépszerűsítés eszköze egyébként a zLabor Kommunikációs Megoldások csapatának filmes bemutatója kapcsán kapott a napokban nagyobb nyilvánosságot, első KönyvFilmjük a Levelek az Árnyékvilágból című magvetős kötethez készült.
Mutatóba mi is összeszedtünk néhány (amúgy teljesen különböző célközönségnek szánt) könyvtrélert, hogy bizonygassuk, a napokban lezajlott online premier örvendetes eseménye volt a könyvszakmának, de maga a műfaj talán már nem ismeretlen országunkban.


1 megjegyzés:

  1. Animációs Könyvfilm - könyvtréler (egyik sem igazán pontos megfogalmazás)található a Móra honlapján is a Nem vagyok Samu! című könyvről.

    VálaszTörlés