2012. március 19., hétfő

E-tanácsadás könyvtárosoknak

A Megyei és Városi Könyvtár és az MKE Somogy Megyei Szervezete közös szakmai napjáról számolt be vasárnap a Somogyi Hírlap. Az írás középpontjába az esemény két előadója került.
Barjákné Martin Judit, Balatonberény „motorja” 1992 óta könyvtáros, és területi vezetőként 2003 óta fogja össze Somogy megye e-Magyarország Pontjait. A szakmai nap előadójaként inkább az e-Pontokat, e-tanácsadókat képviselte, de hangsúlyozta, hogy Somogyban nyilván nem véletlenül 80%-ban könyvtárak adnak helyet a Közhálónak.  Ő maga is egy egyszemélyes intézményben látja el települése könyvtárosának, művelődésszervezőjének és e-tanácsadójának szerepét. Előadásában a könyvtárak kiemelt szerepén kívül fenntartási, pályázati lehetőségekre is felhívta a figyelmet.
Dr. Totth László, a Somogy Megyei Civil Tanács elnöke (aki váratlan programváltozás miatt adott elő a tanácskozáson) a januárban érvénybe lépett civiltörvény változásairól beszélt.
A részletek Márkus Kata cikkében olvashatók a Sonline-on.


Mivel a Sonline összefoglalója „csak” a szakmai előadásokat érinti, a későbbiekben igyekszünk  megosztani élményeinket a nap további eseményeiről is, itt a blogon.