2012. október 12., péntek

„Lám, a Földön is van égi boldogság...”

130 éve született az Operettkirály. Születésének évfordulóját méltóképpen ünneplik szülővárosában, Siófokon. 

A kép forrása: http://www.siofok.xutazas.hu/
 
A tiszteletére előkészített kiállításról és a hozzá kapcsolódó eseményekről dr. Kovács Emőke gondolatait szeretnénk közvetíteni:  
„A Lám a Földön is van égi boldogság című időszaki kiállítás célja, hogy a siófoki születésű Kálmán Imre zeneszerző életének, munkáinak kevésbé ismert részleteire, darabjaira, tárgyi emlékeire irányítsa a figyelmet...



...A kiállítás a Színháztörténeti Múzeumtól kölcsönkapott írásos és képanyagokból, az Emlékház háttéranyagaiból, a BRTK Könyvtár Történeti Gyűjteményéből származó korabeli fotókból és újságcikkekből, illetve Tóth-Baranyi Antal képeslapgyűjtő eredeti képeslaptablóiból áll össze.
Igazi meglepetések, ritkaságok is láthatók lesznek, amelyek igazán jó szórakozást, kikapcsolódást nyújtanak majd a látogatóknak.

A megnyitón – 2012. október 19-én 17.00 órakor – fellépnek a SIOK Művészeti Iskola tanárai és növendékei is.
Fő célunk az, hogy ne csak unalomig ismételgessük, hogy „130 éve született az Operettkirály”, hanem valós, életszerű, érdekes kiállítással emlékezzünk.
A tárlat 2012. október 19. és 2013. március 1. között tekinthető meg.

Október 24-én Az élet muzsikája című életrajzi filmet vetítjük, amely a nyolcvanas években készült. A filmet az idén elhunyt Palásthy György rendezte, amelynek főszereplői Eszenyi Enikő és Huszti Péter.



Sok szeretettel várjuk Önöket!”

Dr. Kovács Emőke
igazgató
BRTK Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése