2012. október 11., csütörtök

...találkozzunk a könyvtárban!


Országos Könyvtári Napok Somogy megyében
2012. október 1–7.

A Nemzeti Kulturális Alap és az Informatikai és Könyvtári Szövetség idén is meghirdette október első hetére az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatot, melyben a somogyi települések könyvtárai is aktívan részt vettek. A megye területén 44 intézményben mintegy 168 program valósult meg.
A kaposvári Megyei és Városi Könyvtár előadásokkal, kiállítással, játékos rendezvényekkel készült az eseménysorozatra, melynek keretén belül olyan partnerintézményekkel sikerült együttműködni, mint a Somogy Megyei Pedagógiai Intézet, a Somogy Megyei Rendőr Főkapitányság vagy a kaposvári általános és középiskolák. A Könyves Vasárnapon is sokan látogattak el a könyvtárba, kedvezményes beiratkozási lehetőség és a Szántó utcai óvodások táncos-dalos műsora várta az érdeklődőket, de ingyenes internetezést is biztosítottak a könyvtárosok a közszolgálati térben.
Október 3-án, szerdán este a már évek óta jól bevált Könyvtárfoglaló játékhoz csatlakozhattak a könyvtárak: Taszár, Juta, Zselicszentpál és Somogyaszaló is részt vett az online honfoglalózásban. (Részletek: www.mvkkvar.hu)
A megye nagyobb könyvtárai is szélesebbre tárták kapuikat, többek között Balatonboglár, Fonyód, Kadarkút, Marcali, Siófok és Tab is izgalmas programokkal várta az ezen a héten a könyvtárba betérőket.
Néhány érdekesebb program a kínálatból:
Balatonkeresztúron Figura Ede várta zenés műsorral a gyermekeket; Balatonlellén Pálfy Margit színművész irodalmi estjét lehetett megtekinteni; Barcson, Lakócsán és Bolhón a Hangoló Zenés Gyermekszínház szórakoztatta az érdeklődőket; Böhönyén szüreti mulatságot szerveztek; Fonyódon megtornáztatták a nagyikat; Látrányban, Ordacsehiben és Somogytúron a Kiskondás zenekar adott műsort.

 „Idős korban is aktívan, találkozzunk a könyvtárban! – Csináljuk együtt!” Balatonbogláron

A rendezvényekről készült fotók itt tekinthetők meg:

(Sándorné M. Kinga, a Megyei és Városi Könyvtár)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése