2012. október 5., péntek

Gyerekek a gyerekekért

A kaposvári Megyei és Városi Könyvtárban rövid időn belül másodszor gyűltek össze a gyerekek, hogy segítsenek. A könyvtár jótékonysági mozgalmáról Koszó Andrásné gyerekkönyvtáros készített beszámolót:

„2012 tavaszán vettük fel a kapcsolatot a Kaposi Mór Oktató Kórház Gyermekosztályával azzal a szándékkal, hogy beteg gyerekeket látogathassunk, nekik felolvasásokat, rövid foglalkozásokat tarthassunk. Kezdeményezésünk lelkes támogatóra talált dr. Kósa Lajos osztályvezető főorvos úr személyében. Eleinte havi egy alkalomra gondoltunk, de ma már a kórház kérésére kéthetente találkozunk a gyerekekkel.

 

A beteg gyerekek és szüleik öröme hozta azt az ötletet, hogy egy jótékonysági akció keretében  – a könyvtárba járó gyerekcsoportokat bevonva – gyűjtést szervezzünk. Első alkalommal játékokat kértünk, amelyeket a nyári vakáció előtti napon hoztak el hozzánk. Ezeket egy ünnepi műsor keretében ajánlottuk fel a kórháznak, amelynek az adományokat ajánló gyerekek szintén részesei voltak.

  

A jótékonysági akciónak nagy sikere volt mind az adakozók, mind a kis betegek körében. Októberben folytattuk hát a gyűjtést, ezúttal könyveket, kifestőket vártunk a gyerekektől. Célunk az volt, hogy egy kis könyvtárat, de legalábbis egy olvasósarkot hozzunk létre a kórház gyermekosztályán. Természetesen hiszünk abban, hogy az olvasás ereje hozzájárulhat a gyerekek felépüléséhez.


Minden várakozásunkat felülmúlta a gyerekek segítőkészsége, több mint 500 könyvet ajánlottak, ezenkívül kifestőket, újságokat, színes ceruzákat. Lelkesedésük igazán megható volt, segítségüket ezúton is köszönjük!”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése