2012. április 1., vasárnap

Villámcsődület – „Add tovább az élményt!”

KönyvFilm, társasjáték, kötelezők megváltoztatása... Bejegyzéseinkben egyre csak gyűlnek az olvsásnépszerűsítő ötletek a napi aktualitások kapcsán, pedig témaválasztásunk előzetes elképzeléseink szerint nem lenne ennyire egyoldalú. De, ahogy mondani szokták: „ha már lúd…”, hadd rukkoljunk elő ismét egy újdonsággal.
Pár napja úgynevezett könyves flashmob (magyarul villámcsődület) csendesítette el Budapesten a Deák teret. Az eseményt előre hirdették (Facebookon is), tehát a csődület, bár villám volt, de korántsem spontán.
Egyszer csak leült 150 ember a Deák tér közepén a betonra, kinyitotta könyvét, és elkezdett olvasni. Majd felálltak, és továbbajándékozták egymásnak a hozott könyveket. A kapcsolat- és közösségalkotás különleges formája volt a Pay It Forward eme könyvcsereakciója.
Ami azonnal eszünkbe jutott erről az eseményről, hogy április 11-én a Csiky Gergely Színház Versnapjának köszönhetően nekünk is részünk lehet hasonló megmozdulásban. Menjünk minél többen a kaposvári Kossuth térre 10 órától egy nagy közös verselésre!

Addig is hadd mutassunk néhány képet egy jóval szerényebb, inkább csak családi csődületről a könyvtárban, amely viszont szavak nélkül, teljesen spontán szerveződött a közelmúltban:


Egy valaki leült a könyve fölé, a többiek meg csak jöttek, jöttek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése