2012. április 10., kedd

Költészet napja Kaposváron

A költészet napjára készülődve körülnéztünk egy kicsit Kaposváron, hogy a közös verselés lehetőségei közül felhívhassuk néhány kedvencünkre a figyelmet.

A legizgalmasabb, -formabontóbb  megemlékezés egyértelműen a Csiky Gergely Színház Versnapjától várható, amelynek azok a járókelők is részesei lehetnek, akik nem szeretnének a program kedvéért színházba menni. A színház művészei 10 órától a Kossuth térre  várnak  minden lelkes versmondót egy KÖZös szavalásra. A KÖZtéri verselést további versfolyam, illetve a tavaly is nagy sikert aratott verskommandó követi a város különböző pontjain, intézményeiben. (A színház további programjairól ITT lehet tájékozódni.)



Na de azok sem maradnak költészet nélkül ezen a napon, akik úgy döntenek, hogy „egészségesen ünneplik” József Attila születésnapját. A Megyei és Városi Könyvtárban ugyan egy nagyszabású egészségnap zajlik 11-én, de közben a fel-felbukkanó verskommandó, illetve  egyéb verskedvelő gesztusok is idézik majd a Költő szellemét. A könyvtár hivatalos költészetnapi rendezvénye 13-án 15.00 órakor lesz, amikor dr. Fűzfa Balázs Ars poeticák a magyar költészetben című előadására várják az érdeklődőket.


Jó készülődést, szép versünnepet kívánunk!


(A 2011-es és a 2012-es logó forrása: csiky.hu, szerző: Szemerédi Fanni.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése