2013. május 29., szerda

Olvass.el! – olvasásnépszerűsítő játék- és szakmai nap a Kaposvári Egyetemen

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kaposvári Egyetem Olvass.el! című olvasási vetélkedőjének nyilvános döntője.  A több megye olvasáskedvelő közönségét is megmozgató játéksorozat lezárása ezúttal a versengő gyereken kívül a szakmai közönségének is kínál programokat.


 Az Olvass.el! című online olvasási verseny keretében  a résztvevő 4-5. osztályos tanulók egy-egy téma vagy szerző könyveit ismerik meg a tanév során, és ezekhez kapcsolódó játékos feladatokat oldanak meg online felületen. A döntőben a legjobbak személyesen mérik össze tudásukat. A gyerekeket természetesen meglepetések és olyan hírességek is várják, mint a Csiky Gergely Színház színészei (Nyári Szilvia, Sarkadi Kiss János) és Nyulász Péter, Év Gyermekkönyve-díjas író.

A vetélkedő idei nyilvános döntője szakmai programmal egészül ki a Kaposvári Egyetem és a Magyar Olvasástársaság közreműködésével, így nagyszerű lehetőséget kínál az olvasás és az olvasóvá nevelés iránt érdeklőknek, hogy gyakorlatban láthassák egy többéves hagyománnyal rendelkező játék, olvasásnépszerűsítő módszer megvalósulását. Ezt követően a téma szakértőinek (Kovács Zoltán irodalomtörténész, Both Gabi, a Meseutca főszerkesztője, Stiblár Erika pszichológus) előadásait hallgathatják meg, illetve újonnan megjelent szakkönyvek szerzőivel (Szávai Ilona, Gombos Péter) is találkozhatnak.
A program a Kaposvári Egyetem, a Magyar Olvasástársaság és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Somogy Megyei Szervezet együttműködésével valósul meg, a Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiuma támogatásával.

Időpontja: 2013. június 5. (a részletes program szerint)
Helyszíne: Kaposvári Egyetem, Kaposvár, Guba S. u. 40.
A részletes program a mellékelt meghívón, illetve az Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtár honlapján olvasható.

Kapcsolattartó: Kiss Gábor könyvtárigazgató (telefon: 06 82 505-936, e-mail: kiss.gabor@ke.hu).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése