2013. január 18., péntek

Versszínház A magyar kultúra napján


A siófoki BRTK Könyvtár sok szeretettel meghívja
Önt és kedves családját,
A magyar kultúra napja alkalmából:

Turek Miklós színművész,
Árny az árnyban...
című versszínházi előadására,
Radnóti Miklósról és költészetéről.

Helyszín: BRTK Könyvtár előadóterme
Időpont: 2013. január 21. (hétfő) 18.00„Az előadás a tragikus sorsú, fiatalon elhunyt költő, Radnóti Miklós életét és költészetét mutatja be monodrámaként.
A végső pillanatába sűríti a költő rövid életét, aki József Attila és Faludy György kortársa volt és a történelem értelmetlen áldozata lett. Egy angyal szemével láthatjuk a világot, aki nem tudott saját védőangyala lenni.
Radnóti 1909-ben született Budapesten. A második világháború végén, 1944-ben, 35 éves korában lőtték tömegsírba a munkaszolgálatosokat kísérő magyar keretlegények Abda község határában.
Mindössze egy esztendővel volt idősebb Faludy Györgynél, aki túlélte kilenc évvel később egy másik rendszernek ugyanilyen táborát, a recski munkatábort.
Ha Radnóti más „korban élt” volna „e földön”, talán még mi is találkozhattunk volna vele, mint ahogy Faludyval volt alkalmunk találkozni.
De talán akkor soha nem születtek volna meg azok a csodálatos költemények, amelyek a mai napig borzongva gyönyörködtetik az irodalomszerető közönséget.”

(Dr. Kovács Emőke, a BRTK Könyvtár igazgatója)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Követés