2013. január 20., vasárnap

„Legyen mese!”


A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Az emléknapon országszerte számos kulturális és művészeti rendezvényt tartanak. E naphoz kapcsolódva adják át a magyar kultúrával, továbbá – 1993 óta – az oktatással, pedagógiai munkával kapcsolatos díjakat. (Wikipédia)

Mi ezúttal az ünnep kapcsán a Magyar Olvasástársaság és a Válalkozók Országos Szövetsége Somogy megyei szervezetének  jótékonysági kezdeményezésére szeretnénk felhívni a figyelmet:




„A HUNRA  – a VOSZ Somogy megyei szervezetével együtt – néhány hónapja indította el Cimbora-bérlet  akcióját. Ennek lényege, hogy azok a somogyi kisdiákok is eljussanak a színház gyermekelőadásaira, akik eddig nem tehették meg ezt, akik nem tudták kifizetni az éves bérletet. Az akcióhoz sok magánszemély és szervezet csatlakozott már, legutóbb pedig helyi közéleti személyiségek segítségével reklámfilm is készült az akcióhoz.  A spotban szerepelnek: Molnár Piroska (Kossuth- és Jászai-díjas színművész, a Nemzet Színésze), Tolnai Mária (drámapedagógus), Győri László (vállalkozó), Hendlein Roland (válogatott kosárlabdázó), Béres Erika (pedagógus), Ficsor János (a Somogyi Hírlap főszerkesztője), Katona József (a Kapos TV főszerkesztője), Balázs Benjámin (labdarúgó), Prukner László (labdarúgóedző).

Ha Ön is vásárolna egy 2500 Ft-os Cimbora-bérletet, keresse a Csiky Gergely Színház jegyirodáját: 82/511-207, e-mail: jegyiroda@csiky.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése